top of page

RECENT POSTS: 

SEARCH BY TAGS: 

Aurinkoinen persikkakakku

Tässä ihan suhteellisen helppo ja yksinkertainen juustokakku. Tein tätä pariinkin kertaan eri juhlapyhinä ja hyvin teki kauppansa. Ehkä omaan makuuni tuo kiilleosa kaipaisi hieman makeutta, mutta se on toki maku asia. Alkuperäinen ohje löytyy täältä: Yhteishyvä.fi

Pohja:

Jotain keksejä n. 100-200g

Voita n.100g

tarvittaessa vaikka vaniljasokeria.

Täyte:

5 liivatelehteä

2,5dl kermaa

1prk (250g) maitorahkaa

200g maustamatonta tuorejuustoa

1,5dl sokeria

2tl vaniljasokeria

2dl persikkasosetta (esim. Bonne)

0,5dl sitruunamehua (raastetta maun mukaan)

Kiille:

4 liivatelehteä

0,5dl sitruunamehua

3dl persikkasosetta

Koristeluun: ihan mitä lystää!

Murskaa keksit. Sulata voi. Sekoita ja mausta tarvittaessa vaniljasokerilla. Painele seos pyöreään, leivinpaperoituun irtopohjavuokaan (24 cm). Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita rahka, tuorejuusto, sokerit, persikkasose ja raastettu sitruunan kuori kermavaahdon joukkoon. Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumennettuun sitruunamehuun. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon, koko ajan sekoittaen. Levitä täyte pohjan päälle. Peitä vuoka foliolla tai kelmulla ja hyydytä jääkaapissa yön yli. Valmista kiille. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumennettuun sitruunamehuun. Sekoita persikkasoseen joukkoon. Kaada hieman jäähtynyt seos kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa 1–2 tuntia. Irrota vuoasta ja koristele.

bottom of page