top of page

RECENT POSTS: 

SEARCH BY TAGS: 

Pizza, pizza.. mutta millainen/missä se on se hyvä Pizza?

Pizza, pizza.. tulee heti ensimmäisenä ajatuksena mieleen, että tuleeko tässä sörkittyä muurahaispesään jos kirjoittelee jotain kaikkien tuntemasta "voileivästä" nimeltä pizza :) Eikös se vähän niinkuin voileipä ole, taikinan päällä kaikenlaista "mistä nyt kukin tykkää". Toiset syö kylmänä, toiset lämpimänä :) No joo, pizzoja on varmasti niin monia variaatioita kuin on syöjiäkin. Ja samoin niin monen moista mallia, kuin on tekijöitäkin ja kaikkien oma tekemä pizzahan se on se paras pizza.

Tämä vanha blogi postaukseni muistui mieleen, kun tuossa eilen vaihtelin näkemyksiä Sivumaun kanssa Facebookissa kuuluuko Ananas pizzaan vai ei. No omasta mielestäni se kuuluu ja maistuu minun makuuni erittäin hyvältä. Itse olenkin ananaksen suurkuluttaja ja sellaisten suolaisen makean ruokien ystävä :) ..ehkäpä tästä pizza aiheesta saadaan aikaan internetin uusi pizza-gate some raivo :)

Mutta mikähän se olisi se paras pizza, tai siis millanen ? ..missä sitä tarjotaan? Kertokaa joku joka tietää!! Onko se kenties paksupohjainen pannupizza vai ohut pohjainen ja rapea, pyöreä vai kantikas. Runsailla täytteillä vai vain tomaattisoseella ja juustolla. Joku saattaa rakastaa myös Saarioisen "kuraläppää" :/ (..minä en. Vaikka tunnusta, että joskus tuleekin syötyä). Mielipiteitä pizzoista taitaa olla niin paljon kuin syöjiäkin. Pizzojen arvostelusta ja väittelystä mikä on paras taitaisi tulla verinen taisto joka ei lopu koskaan. Niin ja onhan myös pakaste pizzoja tarjolla, itse en ole muistaakseni sellaista koskaan edes maistanut. Olenko jäänyt jostain paitsi ?

Onneksi kuitenkin on vaihtoehtoja joka makuun, jokaisella jotakin niin ei tule riitoja :) Itse en ole mikään pizza kulinaristi joka maistelisi ja huomasi kaikki pizza pohjien ja täytteiden pienimmätkin erot. Omahyväisesti olen sitä mieltä, että parhaat pizzani olen syönyt kotona itse tehtynä :) ..ja vielä ihan tyyliin "mitä nyt kaapista sattuu löytymään" :) Mutta jos mietin ulkoruokintaa niin omien pizza kokemuksieni perusteella täytyy sanoa että parhaat pizzat on tullut syötyä satunnaisissa pikku pizza paikoissa.

Jostain syystä pahimmat pettymykset pizzoissa on tullut omalle kohdalleni suomalaisista pizzerioista (esim. Dennis, Napoli) tai sitten noiden kohdalla on ollut odotukset suuremmat ja liian korkealla. Omasta mielestäni kannattaa myös kiertää kaukaa kaikki huvipuistojen pizza paikat (kuin myös muutkin huvipuistojen ruokapaikat) ja oikeastaan tuntuu myös siltä, että mitä hienompi ravintola sitä huonompi pizza (jos siis listalla on pizzaa).

Kertokaa omia kokemuksia pizzoista ja vinkkejä mistä löytyy Tampereen tai jopa koko Suomen paras pizza onko jossain sellainen herkku josta KAIKKI tykkää?? ...hmm.. tuskin :)

bottom of page