top of page

RECENT POSTS: 

SEARCH BY TAGS: 

Kermainen tomaattikeitto - resepti

Ai, että tulipa pyöräytettyä taivaallisen hyvää tomaattikeittoa. Ei yhtään hajuakaan mistä resepti on peräisin. Löysin omista muistiinpanoistani englannin kielisen ohjeen ja ihmettelin aluksi, että mikähän tämäkin on mutta siitähän paljastuikin tämä todella hyvänmakuinen kermainen tomaattikeitto. Aineiden määrät ovat vahän sinnepäin joten soveltakaa miten lystää.. ja maistelkaa, maistelkaa :)

Tomaattikeitto

Kermainen tomaattikeitto - resepti

oliiviöljyä

1 sipuli

2 sellerinvartta

2 porkkanaa

3 valkosipulin kynttä

1l kasvislientä

2prk tomaattimurskaa

n. 1dl punaisia linssejä

1dl aurinkokuivattua tomaattia

1 rkl basilikaa

2dl kermaa

Suolaa, sokeria, mustaapippuria.

Koristeeksi ruohosipulia

Pilko kasvikset. Oliiviöljyä kattilaan ja kasvikset perään. Pyörittele hetki, että kasvikset hieman pehmenee. Lisää kasvisliemi, tomaattisose, aurinkokuivatut tomaatit, linssit ja basilika. Keittele jonkun aikaa (n. 20min) niin että kasvikset pehmenee. Soseuta sauvasekoittimella tai millä parhaaksi näet. Lisää kerma ja mausta makusi mukaan suolalla, sokerilla ja mustalla pippurilla. Koristeeksi voi heittää päälle ruohosipulia.

..ja ei kun syömään! Mukaan vielä tuoretta lämmintä leipää niin siitä ei syksyinen päivä enään parane :)

bottom of page