top of page

RECENT POSTS: 

SEARCH BY TAGS: 

Keltainen kesäkurpitsakeitto - resepti

Omalle kasvimaalle tuuppaa taas niin paljon kesäkurpitsaa ettei välillä tiedä mitä siitä oikein tekisi. Onneksi löytyi tällainen mahtava kesäkurpitsa sosekeitto resepti. Alkuperäinen resepti löytyy täältä: ChocoChili blogista. Onneksi noita kesäkurpitsoita voi myös pakastaa. Ei siis ole pakko käyttää kaikkia heti, tässä ja nyt.

Keltainen kesäkurpitsakeitto - resepti

n. 800 g keltaista kesäkurpitsaa

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1-2 rkl voita

1,5 tl juustokuminaa

1 tl kurkumaa

noin 7 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

2 dl kermaa

1 tlk kikherneitä

suolaa ja mustapippuria

Kuutioi kesäkurpitsa. Silppua sipulit.

Kuumenna voi kattilan pohjalla. Lisää juustokumina ja kurkuma ja kuullota, kunnes mausteista alkaa irrota tuoksua. Lisää sipulisilppu ja kuullota vielä hetki. Lisää kattilaan kurpitsapalat, kasvisliemikuutio ja vettä sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Keitä, kunnes kurpitsat ovat pehmeitä.

Kaada osa vedestä pois. Valuta kikherneet ja lisää ne keittoon kerman kanssa. Soseuta keitto tasaiseksi. Anna keiton vielä kiehahtaa. Lisää suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Voit lisätä myös ripauksen kurkumaa, jos kaipaat keittoon lisää väriä.

bottom of page