top of page

RECENT POSTS: 

SEARCH BY TAGS: 

Kesäkurpitsakeitto - resepti

Näin syksyn aikaan kesäkurpitsaa tulee ajoittain ihan ovista ja ikkunoista :) Ja pakkohan ne on jonnekin tuhota ja syödä pois. Eihän ruokaa saa hukkaan heittää. Itse en ole löytänyt oikein mitään todella hyvää kesäkurpitsa ruokaa. Sellaista jossa olisi sellainen "wow" efekti! Kesäkurpitsa on jotenkin niin mauton. Jos jollain on hyviä ideoita niin tänne otettaan vastaan!

No nyt kun noita kesäkurpitsoja taas oli niin piti kokeilla tällä kertaa tällaista keitto reseptiä. Resepti löytyi sattumalta Yhteishyvä lehden ruoka osiosta. Tässä myös linkki tuonne netti sivuille: Yhteishyvä - Kesäkurpitsakeitto

Kesäkurpitsakeitto
Kesäkurpitsakeitto - resepti

Ainekset:

1 kg kesäkurpitsaa

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 rkl oliiviöljyä

8 dl vettä

2 kasvisliemikuutioita

1 ruukku basilikaa

(suolaa)

Ohje:

Huuhtele ja paloittele kesäkurpitsat. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit ja kesäkurpitsa öljyssä kattilan pohjalla. Lisää vesi ja liemikuutiot. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää basilika ja soseuta keitto. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

bottom of page