top of page

RECENT POSTS: 

SEARCH BY TAGS: 

Lime-valkosuklaajuustokakku - resepti

Pyöräytin tällaisen Juhlapöydän jalokiven pääsiäispöytään. Lime-valkosuklaajuustokakku resepti tuli vastaan Yhteishyvä lehdessä ja näytti kuvassa niin hyvältä että oli pakko kokeilla. Resepti ja ohje löytyy myös www.keksihylly.fi sivuilta.

Lime-valkosuklaajuustokakku

Resepti:

Pohja:

175g Domino-keksejä

40g voita

Täyte:

8 liivatelehteä

5 dl kookoskermaa

600 g Philadelphia Original -tuorejuustoa

2 dl sokeria

2 limetin raastettu kuori

2 dl limecurdia eli limettitahnaa

185 g Marabou valkosuklaata

2 limetin mehu

Limettisiirappi:

3 limettiä

2 dl sokeria

2 dl vettä

1 vaniljatanko halkaistuna

Viimeistelyyn:

limettiviipaleita

tuoretta minttua

Marabou valkosuklaata

Domino-keksejä puolitettuna

Valmistusohjeet:

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 23 cm) pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa jääkaappikylmä kookoskerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, sokeri, limetin kuoriraaste ja limecurd. Sulata suklaa. Kääntele tuorejuustoseokseen kookoskermavaahto ja sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna limettimehu ja sulata siihen pehmenneet ja kuivaksi puristetut liivatteet. Valuta liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön yli. Mittaa kattilaan kahden limetin mehu, yksi limetti viipaleina, sokeri ja vesi. Kiehauta ja keitä hiljaa poreillen 15-20 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä hyvin. Koristele hyytynyt kakku limettisiirapilla ja –viipaleilla, mintulla, valkosuklaarouheella ja Domino- kekseillä.

Resepti ja ohje napattu www.keksihylly.fi sivuilta sama ohje löytyy myös Yhteishyvä lehdestä. Tällä ohjeella kakku onnistui suhteellisen hyvin. Maku mukavan raikas. Kookoskerma ei oikein vaahtoutunut mutta ei näköjään haitannut mitään. Liivatetta tuossa on omasta mielestäni ehkä hieman liikaakin. Ja omasta mielestäni tuota limettisiirappia on ihan liikaa tai sitten keittelin sitä ihan liian lyhyen aikaa. Se jäi sanotaanko että aika liruksi. Jos tätä hiukan tuunaisi niin vähentäisin täyteosan liivatteista pari ja lisäisin ne tuohon limettisiirappiin niin se hyytyisi myös tuohon pintaan...ehkä :) ..pitää joskus kokeilla ja pyöräyttää tämä uudestaan.

Hyvä kakku kuitenkin... kannattaa kokeilla!

bottom of page