© Sienitukka - Ruoka, Taide ja Iron Maiden

  • Twitter Round
  • Instagram Black Round
Please reload

SEARCH BY TAGS: 

Please reload

RECENT POSTS: 

Maa-artisokka - reseptejä

October 23, 2014

Maa-artisokka ei ole kovin yleinen tuote ainakaan omassa ruokapöydässä. Nyt tuli pitkästä aikaa kokkailtua maa-artisokkaa ja tässäpä pari ohjetta / reseptiä miten noita tuli valmistettua. Vetäisin ihan mututuntumalla joten jätän määrät pois. Kaikkien kannattaa kokeilemalla kokeilla ja itse katsoa sopivat määrät.

 

Uunipaahdetut maa-artisokat - resepti

 

Maa-artisokkaa

Voita

Suolaa

Pippuria

 

Pese maa artisokat hyvin. Leikkaa sopiviksi lohkoiksi/paloiksi. Pyörittele maa-artisokat pehmesääs voissa ja voi sulassa. Laita sopivaan vuokaan ja lisää maun mukaan suolaa ja pippuria. Paahda 200 asteisessa uunissa kunnes pehmeitä (Itselläni oli n. 20min)

 

Maa-artisokkakeitto - resepti

 

Maa-artisokkaa

Palsternakkaa

valkosipulia

sipuli

vettä

kermaa

suolaa

 

Pese maa-artisokat hyvin. kuori palsternakka. Pilko kaikki hiukan pienemmiksi kappaleiksi. Keitä jonkin aikaa että kasvikset pehmiää. Kaada liiat keitin vedet pois. Jätä kuitenkin jonkin verran kasvisten joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella tai parhaaksi näkemälläsi tavalla.

Lisää kermaa ja suolaa maun  mukaan.

 

 

Maa artisokka on kyllä erittäin hyvää ja jostain syystä sitä tulee käytettyä ikävä kyllä liian harvoin. Suosittelen kokeilemaan ja maistelemaan!

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload