top of page

RECENT POSTS: 

SEARCH BY TAGS: 

Ruoka - Tuo suuria tunteita herättävä mystinen polttoaine

On jollain tavalla hauskaakin lueskella ja ihmetella erilaisten ihmisten suhtautumista / kommentointia ruokaan ja ravintoloihin liittyviin arvosteluihin. Kummallista miten paljon tunteita ruoka herättää ihmisissä. Makuja ja mieltymyksiä on monia ja kaikilla on se jokin oam suosikkinsa.

Itseltäni on hiukan mennyt ohi tuo koko Sivumaku blogin "Kattila" arvostelu ja sen myötä syntynyt jonkinlainen kohu. En pahemmin lue aamulehteäkään ja sielläkin tästä oli jo kommentoitu. Taidan itse olla jonkinlaisessa media pimennossa kun en ole facebookissa ja twitteriäkään en juuri käytä. Mutta eiköhän tässä taustalla ole jo jotain tätä aiempaakin julkkiskokkien hermoilua netin arvosteluista. Itse ihmettelen miksi juuri nämä julkkis tv-kokkien ravintolat ovat niitä jotka kailottavat isoon ääneen huonosta ja epäilyttävästä palautteesta (hmm.. ehkä he saavat paremmin äänen kuuluviin). Miksi se "tavallinen ravintola" siellä jossain saa kuitenkin kaikki hyvät arvostelut ja sitä ei kukaan hauku ? kummastuttaa suuresti. Ehkäpä tavallisen tallaajan on tunnetun julkkis tv-persoonan paikasta helpompi antaa kritiikkiä kun kasvot on tv:stä tutut.. mene ja tiedä.

Vai suhtautuvatko nämä tv-persoonat jotenkin herkemmällä kädellä palautteeseen, kun ovat tottuneet kameroiden ym. loisteessa kaikenlaiseen kommentoiniin iskemään.

Mutta kumma kyllä kaikki tämä kuitenkin lähtee ruuasta. Tuosta mystisestä polttoaineesta jota joka päivä syömme. Mielenkiinnolla odotan milloin jonkinlaista samanlaista hysteriaa saadaan aikaiseksi kampaamoista, autokorjaamoista, vaatekaupoista..jne. jne.

Näitä ravintola arvosteluja paljon lukeneena ihmettelen suuresti koko tätä kohua. Omasta mielestäni tuo Sivumaunkin juttu oli ihan asiallinen. Ja suurin osa arvosteluista mitä olen lueskellut on ollut positiivista ja asiallista juttua. En muista, että omiin silmiini olisi osunut mitään suoranaista haukkumista. Ja kyllä mielestäni ruuasta voi kirjoittaa ja kertoa, että se oli pahaa jos se oli pahaa. Toki

tässäkin makuja on monia, toinen tykkää toinen ei :) Siis jonkun mielestä pahakin ruoka voi olla hyvää. Eli arvosteluja tulee myös lukea avoimin mielin ja pitää mielessä, että kyseisellä kirjoitajalla saattaa olla täysin erilainen ruoka maku kuin itsellä.

Monet myös kertovat ja pyytävät, että kritiikin ja palautteen saisi ja pitäisi antaa suoraan kasvotusten jo ravintolassa. Itse ymmärrän varsin hyvin miksi monet eivät niin tee. Ja se johtuu varsin monesti ainakin omasta mielestäni siitä, että ravintoloiden henkilökunta ei osaa ottaa palautetta vastaan. Annat palautetta niin annetaan ymmärtää, että asiakas on väärässä tai valitusta ei oteta lainkaan huomioon. Toinen syy tähän suoraan kritiikkiin ravintolassa on myös se että suomalaiset eivät ole tottuneet siihen. Suurin osa asiakkaista vastaa tarjoilijan kysymykseen "maistuiko?" ..."kyllä, hyvää oli" vaikka tosiasiassa monella olisi varmasti jotain sanomisen aihetta.

Sanoisinko että tässä olisi meillä kaikilla ihmisillä ihan opettelemisen aihetta sekä asiakkailla, että vastapuolella. Oli se sitten ravintola, kampaamo, ruokakauppa, lääkäri, ym. ym..

Suosittelisin ja kannustaisin myös monia ihmisiä käymään enemmän ravintoloissa. Ja varsinkin erilaisissa ravintoloissa ja ruokapaikoissa. Kannattaisi ihan mielenkiinnosta kiertää läpi ihan perusgrillistä, huoltoaseman kautta jonkun ketjun ravintolaan ja sieltä seuraavaksi valkoisten pöytäliinojen fine dining elämyksiin. Maistella myös erilaisia makuja perus "nakit ja muusi" annoksien lisäksi. Etsiä elämyksiä, kiinalaisista, thai paikoista sekä sushista. Ja mitä kaikkea sitä löytyykään. Näin erilaisia ruokapaikkoja kokeillessa myös silmät avautuu ja huomaa että ei sitä voi verrata Kebab kioskia - Fine Dining ravintolaan. Huomaa myös että ei se Fine Dining ravintola myöskään aina ole se kaikkein kallein ruokapaikka.

Itse viimevuosina lukuisan määrän ruokapaikkoja läpi kahlanneena vastaan on tullut monenlaisia elämyksiä ja uusia mielenkiintoisia tuttavuuksia. Aah.. miten ruoka voikin olla niin hyvää! Suosittelen kaikkia kokeilemaan rohkeasti uusia paikkoja!

bottom of page